Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Americká válka" by Omar El Akkad # eBook PDF Kindle ePub Free

Americká válka

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Americká válka
  • Author : Omar El Akkad
  • Release Date : January 13, 2019
  • Genre: Science Fiction,Books,Sci-Fi & Fantasy,
  • Pages : * pages
  • Size : 1967 KB

Description

Co by se mohlo stát, kdyby Amerika obrátila svůj nejničivější arzenál – i ten politický – sama proti sobě?


Když v roce 2074 vypukne druhá americká občanská válka, je Sarat Chestnutové z Louisiany pouhých šest let. I ona však ví, že ropa je zakázaná, Louisiana napůl pod vodou a oblohu křižují drony. Když jí při atentátu zemře otec a rodinu přesunou do Camp Patience, tábora pro vysídlence, nové prostředí se na ní nesmazatelně podepíše. Ne každý je tu navíc tím, za koho se vydává.

Sarat se spřátelí s tajemným starcem, pod jehož vlivem se z ní stává smrticí zbraň. Její následná rozhodnutí nebudou mít dalekosáhlé důsledky jenom pro ni a její rodinu: na mnoho generací poznamenají celou zemi i národ.

----

Sarat je fascinující postava. Inspirativní a závažná kniha. El Akkad bravurně a kousavě tepe Spojené státy za odtažitost, s níž mnohdy přistupují k dnešním katastrofám. Ty jako by se pokaždé děly někde jinde – ne tak tentokrát.

- Jeff VanderMeer, spisovatel


Působivé. Stejně děsivý postapokalyptický svět, jaký vytvořil Cormac McCarthy v Cestě, a stejně zničující pohled na dopad národních událostí na americkou rodinu, jaký popsal Philip Roth ve Spiknutí proti Americe. […] Americká válka je nečekanou kombinací nesmlouvavé válečné reportáže a vypravěčských postupů, jaké dobře znají čtenáři soudobých dystopií Hunger Games a Divergence.

- The New York Times


Ať už Americkou válku čteme jako varovný příběh o krajně vyhroceném politickém rozkolu, alegorii minulých konfliktů, nebo jako psychologickou studii o dopadech války, je to hluboce znepokojivý román. Jedinou útěchou, kterou kniha nabízí, je vědomí, že jde o fikci. Alespoň prozatím.

- Justin Cronin, spisovatel


Omar El Akkad (nar. 1982) se narodil v Káhiře a vyrůstal v katarském Dauhá, odkud se s rodinou přestěhoval do Kanady. Pracuje jako novinář – mezi jeho nejvýraznější texty patří články o válce v Afghánistánu, procesech na Guantánamu nebo arabském jaru. Americká válka je jeho prvním románem.


Free Books Download "Americká válka" PDF ePub Kindle